FAQ

Her finner du noen av spørsmålene vi får ofte. 


Hvor mye koster det å ta lappen?
Dette spørsmålet er fullstendig individbasert og kommer derfor ikke med et fasitsvar. Utenom det obligatoriske du må ha (her har vi satt sammen en pakkepris), vil det hele avhenge av hvor tidlig du kommer i gang og hvor mye du øvelseskjører hjemme, og rett og slett hvordan du lærer. 

Hvor mange kjøretimer trenger jeg?
Dette spørsmålet er også fullstendig individbasert og avhenger av startdato, ferdigheter og hvor mye man kjører hjemme. De fleste må ha noen flere timer enn de obligatoriske timene.

-Start så tidlig som mulig med å kjøre
-Det er lurt å ta en time hos oss så tidlig som mulig, slik at kjørelærer kan kan gi deg tips og oppgaver å øve på hjemme.
-Ta til deg tipsene og leksene kjørelærer gir 

Hvem kan jeg øvelseskjøre med?
Du kan øvelseskjøre med en som er 25 år og eldre, og som har hatt førerkort i 5 år sammenhengende. 

Kan mamma være med på kjøretimen?
Ja, men det er viktig å vurdere om det er til forstyrrelse for konsentrasjonen og kjøringen din. Den som sitter på må forholde seg i bakgrunnen slik at eleven får størst læringsutbytte av timen. 

Jeg gruer meg sånn til oppkjøringen! 
Det er OK! Det er helt normalt å grue seg når man skal prestere noe. Faktisk er det positivt å grue seg litt, fordi det gjør at du blir skjerpet og fokusert. MEN ta kontakt med kjørelærer dersom du føler at følelsene for oppkjøring tar overhånd.

Har dere kjøretime for eldre?
Ja. Alle som vil kan bestille kjøretime hos oss, uansett alder. 

Når man har hatt lappen i mange år er det flere som legger til seg dårlig vaner, og regler går i glemmeboken. Da er det lurt å ha en oppfriskningstime. I tillegg var det kanskje andre regler og annen type opplæring den gang du tok lappen, og det kan være greit å få en time som står i stil med dagens trafikkbilde.

I tillegg er det mange som kjører de samme gatene hver dag, og har kanskje fått frykt for å kjøre på landevei eller motorvei, eller kanskje du føler deg usikker i en rundkjøring? Da kan du og kjørelærer fokusere på et slikt tema. 

Kan jeg øvelseskjøre uten trafikalt grunnkurs?
Nei. Dette gjelder også på steder hvor det ikke er noen andre i nærheten, slik som en parkeringsplass. 

Skal jeg skal ta lappen på automat eller manuell? 
Her må du tenke på hvilke kjøretøy du kommer til å benytte etter oppkjøring privat, på ferier og eventuelt i arbeid. Dersom du tar førerkort på manuell får du automatisk førerkort på biler med automatgir, men tar du derimot førerkort på automat - får du ikke lappen på manuell. Da må du ta oppkjøring på manuell senere. Flere og flere nybiler, men også på bruktmarkedet er utstyrt med automatgir - likevel er det fortsatt mange biler med manuelt gir. Vi tilbyr opplæring på begge!